söndag 22 mars 2009

Citron o Limekaka

Nu kommer receptet på den goda kakan som Maria bjöd på när vi var i Björnhult.





Paj/ kakdeg

3 dl vetemjöl, 2 msk strösocker, 125 g smör, 1 äggula

Hacka ihop mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.

Fyllning

3 ägg, 2dl strösocker, 2dl vispgrädde (ej vispad), 2msk vetemjöl,1 tsk vaniljsocker, rivet skal och pressad saft från 1 lime och 1 citron.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt, Rör i resten av ingredienserna. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen, i ca 30 minuter. Låt kallna.

Garnering

1 skiva lime, florsocker

Servera med vispad grädde.

Kakan går bra att göra dagen innan den ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar