tisdag 21 april 2009

Tacopaj

Nu ska ni få ett recept på en god o nyttig tacopaj, som vi fick hos Maria o Tobbe när vi var där o tapetserade.

Pajdeg 1 1/2 dl dinkelfullkornsmjöl, 1/2 dl sojamjöl, 100 g smör.

Fyllning 500 g nötfärs, olivolja, 1 gul lök, 1 påse tacokryddmix, 1 dl vatten, 1 burk kidneybönor, salt o peppar, 4 tomater, 1 burk créme fraich, 4 msk majonäs, 2 dl riven ost.


Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjölet o lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen o kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel o grädda i 10 minuter.

Hetta upp en stekpanna med olivolja o bryn köttfärsen i ca 5 minuter. Skala o hacka löken o bryn tillsammans med köttfärsen i någon minut. Tillsätt tacokryddan o vatten o låt koka i 5 minuter. Skölj bönorna väl o blanda ner i köttfärsen. Smaka av med salt o peppar. Lägg köttfärsen i pajskalet. Hacka tomaterna o fördela över köttfärsen. Blanda créme fraich med majonäs o fördela över tomaterna. Strö på osten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen har fått färg.

Servera med sallad, majs o gurkstavar. ca 4 portioner

Smaklig måltid!

3 kommentarer:

  1. Ja, det är en god och nyttig tacopaj:-)!

    SvaraRadera
  2. I dag blev det Tacopaj till lunch här:-)! Ett tips är att också ha vitlöksyoghurt till...det passar bra och blir gott:-)!

    SvaraRadera
  3. Jag får nog sluta upp att läsa Marias och Din blogg. Jag blir så himla hungrig, helst denna veckan när vi knappt hinner äta, för att vi skall åka omkring på aktiviteter varje dag. Vi vill ju inte missa det som vi har gulat i ÄldreVeckan tidningen. Hade. Kram.

    SvaraRadera